Na Ekonomskom fakultetu i diploma Univerziteta u Londonu

ekonomski-fakultetEkonomski fakultet Univerziteta u Beogradu zaključio je danas sporazum sa Univerzitetom u Londonu o realizaciji međunarodnog programa osnovnih studija „Ekonomija i finansija“ koje paralelno obezbeđuju dve diplome – jednu izdatu od Univerziteta u Londonu i jednu izdatu od Univerziteta u Beogradu.

Svečano potpisivanje protokola o otpočinjanju realizacije ovog programa potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić i akademski direktor Londonske škole ekonomije Ričard Džekman (Rićard Jackman), saopšteno je te visokoškolske ustanove.

 Na ovaj način Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je postao prva visoko-obrazovna ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od malobrojnih u Evropi, koja nudi prestižne međunarodne osnovne studije iz ekonomije i finansija, po programu Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac LSE), koje paralelno vode i ka dve diplome.

Ovo je veliko priznanje za Ekonomski fakultet od najuglednijeg evropskog ekonomskog fakulteta. Ovaj međunarodni program će doprineti i da dodatno unapredimo naše, već dobre, domaće programe. Fakultet se za ovaj program pripremao više od godinu dana i učinićemo sve da opravdamo poverenje koje nam je ukazano – rekao je Boričić.

On je objasnio da će Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet – nosilac ovog programa, biti nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata, dok će Ekonomski fakultet biti nadležan za izvođenje nastave, koja će se obavljati na engleskom jeziku, kao i drugih pratećih aktivnosti u okviru programa.

Prema rečima dekana, troškovi studiranja na ovom programu biće u rangu školarina na domaćim univerzitetima, i iznosiće oko 2.000 evra po godini, što zapravo predstavlja školarinu koja će se plaćati Univerzitetu u Londonu.

Boričić je naglasio da će za najbolje studente biti obezbeđene stipendije i naveo da Ekonomski fakultet sarađuje sa više od 200 domaćih i inostranih kompanija i institucija.

Studije po ovom programu će početi od školske 2017/18. godine.

S obzirom da program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program prestižne Londonske škole tri godine, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu Ekonomskog fakulteta, nakon završene prve godine imaće priliku da se upišu na ovaj akademski program, rekao je Boričić.

Izvor: Tanjug

Ekonomija, Ekonomski fakultet, Obrazovanje, Univerzitet u Londonu

Na Ekonomskom fakultetu i diploma Univerziteta u Londonu

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s