Bravo za profesore iz Majdanpeka: Odrekli se honorara da bi opremili kabinete

Direktor Dragoslav Janković sa nabavljenom opremom za mašinsku radionicu. Foto: I. Popović

Profesori Tehničke škole Majdanpek odrekli su se honorara od ispita za vanredne učenike, prikupili 250.000 dinara i kupili opremu za mašinsku radionicu.

Sličnu akciju profesori su organizovali i prošle godione kada je nabavljeno devet računara.

 – Teško je raditi sa đacima bez osnovnih sredstava, tako da je učenicima i profesorijma mnogo lakše kad imamo bar deo potrebnog materijala– objašnjava profesor mašinske grupe predmeta Dejan Zlatić.

Pored opreme za mašinsku radionocu, nabavljena je i interaktivna elektronska tabla, prva te vrste u majdanpečkim školama.

– U nastavi ćemo koristiti i mozaBook aplikaciju za koju smo platili jednogodišnju licencu. Reč je o obrazovnom prezentacionom softveru koji će profesorima omogućiti kreativne prezentacije nastave što će olakšati obradu gradiva – objašnjava Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole Majdanpek.

Prema rečima direktora Jankovića, kompjuteri nabavljeni prošle godine uveliko su u upotrebi dok će alati i kompletna mašinska oprema biti korišćeni kada se škola bude vratila u stari objekat.

Opština Majdanpek je na konkursu Kancelarije za upravljanja javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, kroz program „Obnova“ dobila zeleno svetlo za radove na investicionom održavanju, a predračunska vrednost radova je 119 miliona dinara.

–  Srednjoškolski centar u Majdanpeku ima više od četiri hiljade kvadratnih metara, 17 kabineta i fisklturnu salu i nakon završetka radova imaćemo jednu od najsavremenijih škola – objašnjava direktor Janković.

Zbog havarije na toplovodnom sistemu 2012. oko 400 učenika Tehničke škole i Gimnazije preselili su se gradske osnovne škole.

Izvor: Blic

Majdanpek, oprema, Pomoć, profesori, Tehničke škola
http://www.dobrevesti.info/2016/12/20/bravo-za-profesore-iz-majdanpeka-odrekli-se-honorara-da-bi-opremili-kabinete/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s