Đaci prikupljaju novac za operaciju ruku bolesne devojke

Učenički parlament Srednje škole „Sveti Ahilije“ organizovao je humanitarnu akciju

Učenički parlament Srednje škole „Sveti Ahilije“ organizovao je humanitarnu akciju „I tvoje lice zvuči poznato“, u kojoj je prikupljeno 184.000 dinara za Maricu Pajović


Učenički parlament Srednje škole „Sveti Ahilije“ organizovao je humanitarnu akciju „I tvoje lice zvuči poznato“, u kojoj je prikupljeno 184.000 dinara za operaciju Marice Pajović, devojke obolele od cerebralne paralize. Prodato je 600 ulaznica, ali suma nije konačna, jer su srednjoškolci motivisali ovdašnje preduzetnike i pojedince da novac uplaćuju na namenski tekući račun za lečenje njihove sugrađanke.

U narednim danima znaće se ukupna prikupljena suma, ali verujemo da će biti dovoljna za intervenciju, koja je Marici neophodna da bi se uvećao stepen njene samostalnosti – ne kriju zadovoljstvo učenici SŠ „Sveti Ahilije“. – Potrebna je operacija šaka i laktova da bi Marica mogla da obavlja elementarne pokrete rukama i smanji gotovo potpunu zavisnost od drugih, koji joj pomažu u posluživanju.

Učenici su samo obavili najveći deo posla, a veliku pomoć pružili su im nastavnici, lokalna samouprava, predstavnici turističke organizacije, preduzetnici… Svima će uskoro Učenički parlament uputiti zahvalnice.

Ovakva akcija vredna je pažnje šire javnosti iz više razloga. Grupa mladih ovom akcijom promoviše humanističke i druge vrednosti, dok vršnjački primeri imaju jak uticaj na njihovo ponašanje. Iskustva i veštine, koje stiču na ovaj način, ostaju u njihovim kompetencijama čime postaju spremniji za život – ističu nastavnici ove srednje škole, i dodaju da je u svemu tome nesporan i vaspitni uticaj, pogotovo ako se zna da su ovakve i slične akcije već postale tradicija škole u Arilju.

Izvor: Novosti

Arilje, Humanitarna akcija, Marica Pajović, Učenički parlament
http://www.dobrevesti.info/2017/01/04/djaci-prikupljaju-novac-za-operaciju-ruku-bolesne-devojke/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s